Blog


You are here: The Worldwide Womb Blessing® > Blog > Články > Izbjegnite pregaranje i stvorite odnose ispunjene ljubavi i podrškom

Izbjegnite pregaranje i stvorite odnose ispunjene ljubavi i podrškom

Tento příspěvek je také k dispozici v: en hr cs fr it de pt-br es

Print Friendly, PDF & Email

Nedavno mi jedna žena reče kako je očekivala da će rad u zajednici žena biti ispunjen ljubavi i međusobnom podrškom. No na kraju je u tome izgorjela, čineći previše, od pokušaja smirivanja sukoba osobnosti među ženama i od kritike na račun njenog rada bez da joj je ijedna ponudila pomoć.

Mi suvremene žene moramo jako puno još naučiti o suživotu s našom iskonskom ženstvenošću.

Dva su aspekta u toj situaciji i oba uključuju arhetipe.

U našim užurbanim životima s mnogo očekivanja, popis što sve trebamo učiniti može biti prevelik teret te našim arhetipima Djeve i Majke pokušamo napraviti  sve da bismo svih zadovoljile. Naš osjećaj tko smo dolazi iz uspjeha i produktivnosti i kroz našu sposobnost da izrazimo ljubav i brigu. No to nikada ne izgleda kao da je dovoljno – pa se počinjemo osjećati kao da mi nismo dovoljne.

Mnogi terapeuti predlažu da postavimo ‘granice’, no arhetip Majke to ne želi – njena je bit u otvorenosti i brizi za potrebe drugih. Pa stoga je primjerenije da prizovemo ‘Vješticu’ kako bi nas podsjetila da smo u svim stvarima mi ‘dovoljne’. Možda nećemo počistiti svoj poštanski sandučić ili prekrižiti sve na popisu stvari koje treba učiniti, ali još smo uvijek ‘dovoljne’ ovakve kakve jesmo. Vještica podržava Djevu, govoreći joj da je učinila dovoljno za taj dan. Ona podržava Majku govoreći joj da je danas dovoljno pomagala. Ona podržava Čarobnicu govoreći joj da je voljela dovoljno. Nalazimo svoje utočište u Vještici.

No kako osjećamo stres zbog prohtjeva drugih, tako i druge žene tjeramo u emocionalno pregaranje?

Kako si često izrazila svoje frustracije ili ljutnju prema nekome, kritizirala bez imalo empatije, bila agresivna i napadala ili pobjegla od situacije, i kasnije shvatila da si bila u fazi Čarobnice (pre-menstrualna faza)?

Mi žene imamo odgovornost u pre-menstrualnoj fazi da obgrlimo njene energije sigurno bez da drugima činimo nešto na žao. Njene energije i njene priče su moćne ALI nemaju nikakve veze s ljudima i situacijama oko nas nego imaju veze s time kako se mi osjećamo i osluškujemo svoju potrebu za ljubavi prema samoj sebi i njezi same sebe. Lako je otići na socijalne medije kao da je to terapija, no za razliku od prave terapije možemo povrijediti, učiniti štetu i raniti druge ljude onime što govorimo.

Tako trebamo znati kad uđemo u fazu Čarobnice. Ukoliko postoji neki problem, umjesto da kritiziramo ili napadamo, trebamo pričekati drugu fazu i onda ponuditi podršku i pomoć. No to možemo samo tada ako Čarobnici pružimo njegu same sebe koja joj je potrebna.

Tako samo za danas shvati da si ti dovoljna.

Samo danas, ako si Čarobnica, zaštiti druge i privatno izrazi svoje osjećaje i nesvjesne uzorke. Reci drugima da si Čarobnica tako da i one shvate. Pruži sebi njegu koju trebaš.

Kad sve prepoznamo, shvatimo i živimo svoju cikličku prirodu, tada ćemo moći podržavati zajednice žena u ljubavi i međusobnoj podršci.

Translator: Anamarija Partl

Tento příspěvek je také k dispozici v: en hr cs fr it de pt-br es